Rijstijlanalyse/UBI

Er bestaat een causaal verband tussen de rijstijl enerzijds en de frequentie en ernst van verkeersongevallen anderzijds. Verzekeringsmaatschappijen, waaronder onze partner Nationale Nederlanden, weten dat de rijstijl de beste indicator is voor het beoordelen van het risico voor de autoverzekering.

Mindful driving heeft een GROTE impact

Bedrijven die de rijstijl op consistente basis meten en er feedback op geven – waarmee ze een 'bedachtzame' manier van rijden (mindful driving) bevorderen – melden een significante vermindering van verkeersongevallen. Een daling van claims van meer dan 50% is niet ongewoon.

Bovendien levert een brandstofbesparing van doorgaans 8-20% in combinatie met een vermindering van de kosten van banden en andere onderhoudskosten voor voertuigen, een bijdrage aan de positieve businesscase die is gekoppeld aan mindful driving. Om maar niet te spreken van de positieve impact op CO2-uitstoot en andere emissies.

Sycada about header

Sycada about header

Dus waar ligt de link?

De sleutel tot het verlagen van het risico op een verkeersongeval ligt bij de bestuurder. De sleutel is mindful driving. Er zijn twee extreme stereotypen van bestuurders. De onveilige bestuurder is niet zo bezig met verkeersregels en andere weggebruikers; hij rijdt voortdurend te hard, versnelt krachtig en heeft een remstijl die daarmee overeenkomt. Hij refereert naar zichzelf als een 'sportieve bestuurder'. Uiteraard groeit de kans op een ongeluk bijna exponentieel, evenals het brandstofverbruik.  Omgekeerd legt een bedachtzame bestuurder een vloeiende rijstijl aan de dag en houdt hij zijn blik scherp op het verkeer gericht. Hij gebruikt zijn remmen voorzichtig en alleen wanneer het nodig is. Grappig genoeg toont de bedachtzame bestuurder in het stadsverkeer vaak hogere gemiddelde snelheid tussen locatie A en B.

Maak er een spel van!

Een sportieve bestuurder doet het voor het spel. Maak dus een spel van het optimaliseren van de rijstijl. Door Sycada's portal en/of smartphoneapps voor mindful drivers te gebruiken kunnen deelnemende bestuurders hun eigen prestaties na verloop van tijd beoordelen en zichzelf vergelijken met doelstellingen en collega’s in hun peergroep. En waarom zou u de gerealiseerde voordelen niet met bestuurders delen? Een financiële stimulans, die bestaat uit een percentage van de bespaarde (brandstof)kosten, zal bestuurders aanmoedigen om hun best te doen en momentum te creëren. Buschauffeurs bij Connexxion hebben bijvoorbeeld honderden euro's verdiend door zich een andere rijstijl aan te meten. Dat is duidelijk een win-winsituatie.

  Vraag een offerte aan

 

Recente Praktijkcases

Recente blogs

23
nov2016

Sycada anno 2016: wist je...

  Inmiddels ken je ons als een betrouwbare en betrokken club van professionals die de klant centraal stelt....

09
dec2016

Positieve beïnvloeding van rijgedrag: 4...

  Het positief beïnvloeden van rijgedrag kan tot een aanzienlijke kostenbesparing leiden. Tegelijkertijd draagt een bewuste rijstijl bij...

25
jan2017

Telematics 4.0: datavergaring en innovatie

  Telematics 3.0 – of inmiddels 4.0: de term vliegt je tegenwoordig om de oren. Zo ook op...

07
feb2017

Fleet intelligence à la TNT...

  In onze vorige blog hebben we het gehad over telematics 4.0 en de wijze waarop klassieke Track...

22
feb2017

Duurzame apparatuur én samenwerking: Swinkels...

  Meer dan tien jaar geleden werd Swinkels Beton klant van Sycada. Destijds bouwden wij voor dit bedrijf...

20
mrt2017

Intelligente perscontainers: wat voor ‘gekke’...

Als we stilstaan bij alle apparatuur die Sycada volgt en lokaliseert, komen we de gekste varianten tegen....

28
juni2017

Intelligent cameratoezicht: ‘gek’ of te...

Decennia geleden probeerden bedrijven zich, vaak met succes, te onderscheiden met het bieden van ‘service’. Totdat iedereen...

31
juli2017

Pilot Tracking Monitoring...

Meten is weten, dat weten we allemaal. Maar ook minder zweten, vooral als er weer nota’s binnen...

08
jan2018

Laat die GDPR maar komen!

Wie nu googelt op de zoekterm ‘GDPR’ vindt bijna 9 miljoen resultaten. Bij de zoekterm AVG (Algemene...

«
»

Over Sycada

Met meer dan 15 jaar ervaring en 2.000+ tevreden klanten loopt Sycada voorop in telematica.

Offices:


Meld je aan!